OUTDOOR LIFE COACHING
Ontdek nieuwe wegen naar innerlijk rust
Heb je het gevoel dat het leven te veel van je vraagt. Heb je behoefte aan meer ruimte voor jezelf? Ga dan met mij mee naar buiten om weer tot jezelf te komen, te herbronnen en reflecteren op waar je staat en waar je heen wilt. Ontdek via intuïtieve oefeningen jouw pad naar innerlijke rust, vertrouwen en plezier.
ONTDEKKINGSREIS IN JE BINNENWERELD
Vertrouw op je innerlijk kompas
Laat de drukke wereld even voor wat het is en kom tot rust tijdens een inspirerende wandeling in de Schoorlse Duinen. Praten over je problemen lucht vaak al heel veel op, maar samen stil zijn en dieper in je lijf zakken zegt vaak nog veel meer. Via intuïtieve oefeningen leer ik je te verbinden met jezelf en jouw natuurlijke wijsheid. En dat is superwaardevol, want met een innerlijke kompas raak je immers nooit de weg kwijt.
DE VOORDELEN
Coaching in de natuur
 • Wandelen in de natuur brengt direct ontspanning
 • Je lichaam, ziel en geest komen samen in beweging
 • Wandelen maakt je creatief en intuïtief
 • Een veilige omgeving zonder oordelen
 • Gelijkwaardig contact van mens tot mens
 • De natuur inspireert met symboliek en metaforen
 • Systemisch werk, Mindfulness, Innerlijk kindwerk
 • Ruimte voor luchtigheid, verbeelding en speelsheid
 • Geen wifi, wel verbinding
Ik vind het fijn dat je niet 1 op 1 tegenover elkaar zit tijdens het gesprek, maar dat je actief bezig bent. Hierdoor is het een minder grote ‘barrière’ om diepere gevoelens te delen.
Eline
OVER MIJ
Mijn naam is Walter Smetsers.
De natuur vind ik een geweldige plek om te verbinden en spelenderwijs op zoek te gaan naar meer innerlijke rust en vrijheid. Het heeft telkens iets magisch wanneer je nieuw terrein ontdekt en de moed vindt om daar in te stappen.
Een groot deel van mijn leven ben ik bang geweest voor afwijzing. Ik was ervan overtuigd dat ik me beter kon aanpassen dan mezelf te laten zien. De belangen van anderen gingen hierdoor altijd voor. Dat voelde voor mij het veiligst.
In 2017 besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik leefde alleen nog in mijn hoofd, omdat ik me geen raad wist met mijn gevoel.
De afgelopen jaren heb ik opnieuw leren voelen en vertrouwen op de natuurlijke wijsheid. Mezelf openen voor het onbekende werd voor mij het medicijn. Sindsdien zie ik het leven als een grote ontdekkingsreis en ervaar ik steeds meer vrijheid om mezelf te zijn in de verbinding met anderen.
Deze verbinding wil ik versterken door op pad te gaan met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar wat het leven nog meer in petto heeft. Dankzij mijn eigen ervaring en de diverse opleidingen op het gebied van coaching, energiewerk, helder waarnemen en systemisch werk heb ik voldoende knowhow in mijn backpack om jou te ondersteunen op jouw eigen reis naar meer ontspanning, voldoening en plezier.
REFERENTIES
Ervaringen van voorgangers
Een gevoel van veiligheid.
Wat mij het eerst opviel aan Walter was zijn vriendelijke en open uitstraling. Hij heeft een rust en aanwezigheid over zich wat ook gereflecteerd wordt in de vragen die hij stelt. Dit geeft een gevoel van veiligheid en ruimte die nodig is om het 'eens over jezelf te hebben'. Lopen in de natuur helpt daar natuurlijk ook bij. En Walter gebruikt deze natuur ook echt om door te associeren en om tot nieuwe inzichten te komen.
- Jeroen (na een 1op1 wandeling)
Fijn dat je niet tegenover elkaar zit.
Wat mij het meest is bijgebleven en wat ik vooraf niet had verwacht, is dat de natuur een enorm fijne bijdrage levert aan het coaching gesprek. Ik vond het fijn dat je niet 1 op 1 tegenover elkaar zit tijdens het gesprek, maar dat je actief bezig bent. Hierdoor is het een minder grote ‘barrière’ om diepere gevoelens te delen. Daarnaast helpt de natuur om situaties in het dagelijkse leven en hoe je hiermee omgaat, duidelijk te maken.
- Eline (na een coachingstraject)
De beelden en ervaringen blijven beter bij dan welke uitleg dan ook.
Midden in de natuur heeft Walter me alle ruimte gegeven om even stil te staan bij mijzelf. Ik heb nogal de neiging om hieraan voorbij te snellen, dus het was heel fijn om bewust te kijken wat er nu speelt in mijn leven. Dit werd gespiegeld door de natuur en die beelden en ervaringen blijven me beter bij dan welke uitleg dan ook. - Eveline (na een 1op1 wandeling)
Het gevoel dat alles er mag zijn.
Walter geeft veel ruimte tijdens een coachsessie, ruimte om zelf te ontdekken, te voelen en na te denken. Hij stelt goede vragen en heeft een open en belangstellende houding. Hij geeft je het gevoel dat alles er mag zijn. Hij stelt je vragen op een manier die niet sturend voelt, maar die wel helpt om bepaalde dingen aan te kijken of er nog eens over na te denken.
- Barbara (na een 1op1 wandeling)
Veel gestelde vragen
Gaat de wandeling door met slecht weer?
Een wandeling gaat altijd door tenzij er waarschuwingen worden gegeven door het KNMI. Bekijk vooraf de weersverwachting en pas je kleding daarop aan. Regen kan ook heerlijk verfrissend zijn :-)
Moet je een goede conditie hebben voor de wandelingen?
De Schoorlse Duinen kennen veel hoogte verschillen. Dat vraagt dat je goed ter been bent. Een goede basisconditie is voldoende. We maken geen lange wandeltochten. We staan ook veel stil op mooie plekken in de natuur en wandelen daardoor niet meer dan 3 à 4 km. Mocht je toch twijfelen of je fit genoeg bent, laat het me dan weten. Dan vinden we zeker een oplossing.
Kan ik ook afmelden?
Natuurlijk kan er altijd iets tussenkomen, daarom kun je tot 48 uur van te voren kosteloos de wandeling verplaatsen naar een later moment. Binnen de laatste 48 uur breng ik het gehele bedrag in rekenning en kun je een nieuwe wandeling aankopen en inplannen.
Is het niet te zweverig voor me?
Het kan zijn dat energiewerk, meditatie en systemisch werk nieuw voor je zijn. En iets wat onbekend is kan zweverig lijken. Dat snap ik. Ik zie mijn werkwijze als iets heel aards. Er is namelijk niets aardser dan contact maken met je lichaam en voelen wat zich daar afspeelt. Dat is wat we continue zullen doen. Uit je hoofd en in je lijf zakken. Want je lijf is altijd in het moment. Je hoofd kan naar het verkleden en de toekomst. Als je het mij vraagt zijn gedachten veel zweveriger. Het is maar hoe je het ziet. Het is geen probleem als je nog nooit hebt gemediteerd of iets dergelijks. Het is wel handig dat je er voor open staat hiermee te experimenteren. Anders zit je jezelf en jouw proces juist in de weg.
Wordt het vergoed door de verzekering?
De coachingsessies die ik aanbied worden niet vergoed door de verzekering. Zie het als een investering in jezelf. Ga ook eens na bij je werkgever of die wil mee betalen. Indien je ondernemer bent kan de factuur op naam van je bedrijf worden gezet.
Kan ik makkelijk parkeren in Schoorl?
Vlakbij het startpunt is een betaalde parkeerplaats. Er is ook een supermarkt en diverse horeca.
Heb je nog vragen? Mail me gerust via info@waldwalks.nl
AANBOD
Zet de eerste stap
Er zijn twee manieren waarop we samen aan de slag kunnen. Wil je gewoon even sparren? Of speelt er iets dat meer aandacht nodig heeft? Beide opties zijn mogelijk. Aan jou de keuze.
Sparring Walk
1 op 1 wandeling
Sta je voor een lastige keuze, heb je de behoefte om je hart te luchten of even alles op een rijtje zetten? Begin dan met een losse wandeling. Jij krijgt alle ruimte om te bespreken wat er speelt, zodat je helder krijgt wat er nu speelt en wat je volgende stappen kunnen zijn.
 • Even helemaal tot jezelf komen
 • Ruim twee uur samen de natuur in
 • Ondersteunende inzichten
 • Alle ruimte voor jouw verhaal
 • Afgestemd op jouw behoeften
90,-
Inner Adventure
3 Maanden Traject
Voel je de behoefte om zaken nu echt eens grondig aan te pakken? Wil jij langere tijd aan de slag en je leven een nieuwe wending te geven. Wil je op iemand terug kunnen vallen wanneer het moeilijker wordt? Dan nodig ik je uit om samen een traject aan te gaan.
 • Zes walks in drie maanden
 • Duurzame verandering
 • Loslaten van emotionele ballast
 • Momentum opbouwen doordat meerdere sessies elkaar opvolgen
675,-
Volg altijd je eigen pad...
... en mijn Instagram account.
Mindfulness
Stoppen met twijfelen en uitstellen door keuzes te maken vanuit je natuurlijke wijsheid.
Heling
Voel je minder vaak gespannen en getriggert door emotionele ballast veilig los te laten.
Houvast
Door bewust te worden waar je invloed op hebt en waarop niet ontstaat er meer houvast in jezelf.